Georganiseerd door

2-daagse training ‘Een beter gesprek begint bij de ander’

Soms kunnen gesprekken nogal moeizaam verlopen. Je wilt graag dat de ander je begrijpt, maar het lijkt wel of je langs elkaar heen praat en ieder zijn eigen stokpaardje berijdt zonder dichter bij elkaar te komen. Hoe zorg je ervoor dat de sfeer en onderlinge relaties in je team prettig blijven en dat je tegelijk constructief en doelgericht kunt blijven samenwerken? En hoe zorg je ervoor dat hetgeen jij wilt overbrengen aan je cliënt ook daadwerkelijk overkomt en niet in een ‘niet begrijpend’ knikken blijft hangen?
Maar ook; hoe kan een heldere communicatie de relatie werkgever – werknemer versterken?

Eén van de mogelijkheden die hierbij helpen is meer inzicht te krijgen in de verschillende communicatievoorkeuren die mensen hebben. Door je eigen voorkeuren te kennen en die van de ander te herkennen, kun je leren om je boodschap zo te brengen dat hij beter aansluit bij iemands manier van denken. Zo bereik je meer en bereik je vooral de ander beter.

In deze training gaan we diep in op jouw eigen voorkeuren in communicatie. We starten met een kleurenprofiel via Insights Discovery.  Met deze inzichten leer je om jezelf, je collega’s en je cliënten beter te begrijpen én in te spelen op een heldere eigen communicatie. Je leert kijken naar houding, luisteren naar taal en ook je eigen houding en taal daarin te ontwikkelen. We gebruiken ook technieken uit de NLP om inzicht te krijgen in eigen patronen en daardoor dus een mogelijkheid bij jezelf te ontwikkelen om te kiezen voor een andere weg in communicatie.