Georganiseerd door

MBSR Mindfulness Based Stress Reduction

Inhoud

Misschien wil je meer kunnen genieten van de gewone dagelijkse dingen, beter kunnen omgaan met stress of “tijd voor jezelf” op je eigen to-do-lijstje zetten. En hoe mooi zou het zijn als je daarvoor ook nog accreditatiepunten krijgt. Òf je wilt starten met mindfulness als voorbereiding op het Teacher Trainer Programma. En door een combinatie van trainingen bij MediModus te volgen weet je niet alleen zeker dat de trainingen inhoudelijk, qua tijdspad en organisatorisch goed op elkaar  aansluiten, maar profiteer je ook nog eens van een aantrekkelijke korting.

Maar je wilt in ieder geval een cursus volgen bij een collega-zorgprofessional, iemand die ècht snapt hoe jouw werkpraktijk er uit ziet. Volg dan de klassieke mindfulnesstraining bij een mede-zorgprofessional. Je volgt het achtweekse formele Mindfulness Based Stress Reduction, het meest onderzochte algemene mindfulnessprogramma.

Doelgroep

Deze MBSR-training is voor (verloskundig) zorgprofessionals die vinden dat een bewezen strategie voor zelfzorg een plek op hun to-do-lijst verdient of professionals die het Teacher Trainer Programma willen gaan volgen.

Leerdoelen

Door middel van aandacht gerichte oefeningen en meditatie leer je je aandacht te focussen en afleiding te herkennen, meer in het hier en nu te zijn, de automatische piloot uit te zetten en open te staan voor alternatieve manieren van reageren. Er ontstaat een keuze in plaats van dat je reageert vanuit oude patronen of overtuigingen. Je ontwikkelt een manier van kijken naar de dingen, zonder vooroordeel. Het trainen van mindfulness draagt bij aan het ontwikkelen van (zelf)compassie wat als krachtige burnoutpreventietool wordt gezien.

Je werkt tijdens deze training aan deze leerdoelen:

  • Het opmerken van de automatisch piloot en het verschil leren opmerken tussen het handelen vanuit de automatisch piloot en bewuste keuzes maken;
  • Inzicht hebben in jouw proces van cognities, emoties en lichamelijke sensaties en hoe deze met elkaar verbonden zijn;Inzicht krijgen in het verschil tussen waarnemen en interpreteren en hoe dat van invloed kan zijn op jouw (medisch) handelen;
  • Hoe kun je op stress  reageren zonder dat de stressreactie zich als geheel ontvouwt (Met inzicht in dit proces kun je als zorgprofessional tevens stressreducerende maatregelen aanbieden aan je cliënt/patiënt);
  • Goede zelfzorg kunnen bieden (prive en werk gerelateerd).

Na afloop ontvang je een deelnamebewijs en een evaluatieformulier.

Lesmateriaal

Je krijgt bij deze training een persoonlijk intakegesprek, een reader en mp3-geluidsbestanden. Je wordt gevraagd tussen de lessen door elke dag mindfulness te beoefenen gedurende 45 minuten.

Docenten

Deze training wordt gegeven door:

Yvonne Tuinte

Verloskundige n.p., mindfulnesstrainer VMBN-categorie 1.