Georganiseerd door

26e Verloskundige nascholingsdag: “Streptokken groep B. Help! Wat moet ik daarmee?”

Gelukkig valt het aantal zieke kinderen van moeders die Groep-B-Streptokokken (GBS) geïnfecteerd zijn mee. Echter, het zal je maar voorkomen dat GBS leidt tot ziekteverschijnselen bij het kind en/of de volwassene. Bovendien is één op de vijf mensen drager van GBS zonder dat dit tot klachten leidt. Zo’n 10% van alle pasgeboren baby’s wordt met GBS besmet. Bij 1 op de 1000 pasgeboren kinderen leidt de bacterie tot een ziekte.

Reden genoeg om de laatste stand van zaken rondom het omgaan met GBS aan de orde te stellen en nieuwe ontwikkelingen op dit vlak met elkaar te bediscussiëren. Dat doen we interprofessioneel: naast verloskundigen zijn tevens gynaecologen en kinderartsen uitgenodigd.

Op 5 oktober 2017 vindt de 26e editie van de verloskundige nascholingsdag plaats in het Radboudumc. Tijdens een aantal plenaire voordrachten krijgt u overzicht over wetenschappelijke ontwikkelingen en wordt de GBS-richtlijn aan u voorgelegd. Tijdens 3 interactieve workshops gaat u in het middaggedeelte actief aan de slag met een aantal belangrijke onderwerpen bij de behandeling van GBS: het toedienen van het Infuus, de communicatie met de moeder/ouders en laat u zich inspireren door best practices met GBS vanuit de regio Utrecht. Aan de hand van een discussie met hulp van een aantal stellingen sluiten we deze dag af.