Georganiseerd door

Training prenatale echoscopie: 3/4 D echoscopie(door 3D trainsters)

Een mooi plaatje vereist oefening!

Korte introductie 3D echotrainers:

Anna van der Klei is in 2002 afgestudeerd aan de HBO-MBRT (Medische Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken). Haar interesse gedurende de opleiding is altijd de echografie geweest. Een fantastisch dynamisch onderzoek waarin je alles kwijt kan.

Na haar studie heeft Anna een aantal jaar als Radiotherapeutisch laborant in het AMC gewerkt. Toch begon het weer te kriebelen en is ze in 2005 de master echo opleiding “obsterie en gynaecolgie” aan de Hoge School Haarlem (Nu bekend als InHolland) gaan doen. Tijdens deze studie was Anna werkzaam voor een pretechoburo. Na het behalen van deze masterdegree is Anna gaan werken als echoscopiste voor diverse echocentra. De liefde voor de 3D echografie is dus vanaf het begin een rode draad geweest en is dat nog steeds.

“ Zwangerschap en echoscopie zijn een waar wonder”

Sadee Bense is in 2012 afgestudeerd aan de MBRT. Om haar droom als echoscopiste te verwezenlijken heeft ze de post hbo opleiding ‘ `Echografie in de Gynaecologie en Obstetrie’ gevolgd. Hier heeft ze tot op de dag van vandaag geen spijt van gehad. Het is een fantastisch vak en ze gaat iedere dag met plezier naar haar werk.

Het wonder van het nieuwe leven, de bijzondere techniek en het contrast tussen vreugde en verdriet maakt voor haar elke dag uniek.

Sadee vindt heel fijn om deze bijzondere momenten in de zwangerschap samen met de mensen te mogen beleven. Het is een verantwoordelijk prachtig vak, ze hoopt nog velen echo’s te mogen maken in de toekomst. Naast de medische echo’s is Sadée ook gespecialiseerd in het maken en trainingen geven van 3D/4D echo’s.

Meer informatie over 3D echotrainer vind je op 3dtrainer.jimdo.com

 

Algemene informatie 3/4D training:

Doelgroep:          (Arts-)echoscopist, verloskundige, gynaecoloog (in opleiding)

Uitgangsniveau:  alle niveaus

Niveau training:  Basis of gevorderd, afgestemd op het niveau van de deelnemer(s)

Duur training:     165 min-225 min (afhankelijk van aantal deelnemers)

Locatie:                 Op locatie EchoXpert te Amsterdam en/of op locatie naar keuze

Aanmelding:        Aanmelding kan via het aanmeldingsformulier onderaan deze pagina.

 

Theorie: 45 minuten

3D is een techniek die inmiddels niet meer uit de echografie is weg te denken. De vraag naar 3D echoscopisten neemt vanuit het werkveld ook toe. Tevens is het een lastig onderdeel van de echoscopie, de verwachtingen liggen hoog en daardoor de druk op de echoscopist. Tevens vergt het kennis van de instellingen en mogelijkheden van het echoapparaat. Met deze workshop gaan we op een begrijpelijk en praktische manier in op de volgende onderwerpen:

 • Verschil 2D/3D/4D/HD technieken
 • Verwachtingsmanagement voor de echo
 • Wat zijn de voorwaarden voor een mooie 3D opname?
 • Welke knoppen gebruik je om het beeld te optimaliseren?
 • Do’s en don’t tijdens de echo

 

Praktijk: 150-180 min (Netto tijd, 60 min per cursist)

Bij de hands-on zullen de deelnemers oefenen met het knoppen gebruik en de instellingen van het apparaat. Hoe krijg je nou een mooi plaatje? Wat kan ik doen om het nog mooier te maken? Kortom: Het beste uit de situatie halen.

Na het volgen van de workshop heeft de deelnemer inzicht verkregen in:

 1. 2D vs 3D/4D/HD technieken
 2. Verwachtingsmanagement
 3. Voorwaarden creëren voor een mooi 3D/4D opname
 4. Uitvoering van een 3D/4D opnamen
 5. Optimalisatie van het 3D beeld
 6. Toepassen van de instellingen/knoppen