Georganiseerd door

Anticonceptie & spiraal plaatsen

Zou u uw cliënten – naast piladvies – verder willen helpen op gebied van anticonceptie? Dan is deze training bij uitstek geschikt voor u. Met de training anticonceptie en spiraal plaatsen, heeft u straks voldoende basiskennis om uw cliënten te laten profiteren van het extra stukje service dat u biedt.

Als verloskundige bent u (vanaf 1 september 2014) bevoegd om orale anticonceptie voor te schrijven en Iintra-uteriene anticonceptie (spiraal) te plaatsen. Met deze training bouwt u voort op de kennis die u heeft opgedaan met de e-learning ‘Anticonceptie’ van de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV).

U oefent het plaatsen van een spiraal

Tijdens de training krijgt u niet alleen inhoudelijke kennis over het plaatsen van een spiraal, maar leert u ook hoe deze zorg optimaal te organiseren. Uiteraard is er veel aandacht voor de praktijk. Gedurende deze training gaat u in kleine groepen aan de slag. U oefent het plaatsen van een spiraal, leert anticonceptieadvies geven in complexe situaties aan de hand van casuïstiek, en krijgt u mee hoe u een anticonceptiespreekuur kunt invoeren in uw praktijk.

Doelstellingen

Na de training:

  • kunt u in vitro een spiraal te plaatsen conform de actuele vaardigheidsstandaard;
  • bent u in staat om anticonceptie advies te geven aan een diverse doelgroep;
  • kunt u een prospectieve risico analyse maken, in het geval u niet elektronisch voorschrijft;
  • beschikt u over handvatten om het anticonceptie spreekuur bij u in de praktijk te implementeren.

Voor wie?

De training is bedoeld voor verloskundigen die bij voorkeur de e-learning anticonceptie of een andere gedegen theoretische voorbereiding hebben genoten. Ter voorbereiding ontvangt u van ons de vaardigheidsstandaard voor het plaatsen van een spiraal.