Georganiseerd door

Acute verloskunde: Reanimatie van zwangeren en pasgeborenen

Dat werkers in de 1e lijn goed en adequaat reageren en handelen bij een hartstilstand is van levensbelang. Deze reanimatietraining bieden wij speciaal aan voor verloskundigen en kraamverzorgenden en hierbij ligt de focus uiteraard op zwangere vrouwen en pasgeborenen.

De training Basic Life Support en Newborn Life Support wordt gegeven volgens de richtlijnen van de Nederlandse Reanimatieraad en de Nederlandse Hartstichting voor een groep niet groter dan twaalf personen.

De training bestaat uit het aanleren van de basisreanimatie volgens de vierstappen leermethode en wordt aangevuld met extra informatie met betrekking tot levensreddend handelen toegespitst op zwangeren. De cursist krijgt ruim de tijd om de BLS te oefenen. De baby en kinderreanimatie komen eveneens uitgebreid aan bod. We werken met meerdere poppen zodat er goed geoefend kan worden.

Daar de Automatische Externe Defibrillator op steeds meer plaatsen beschikbaar is, wordt ook hier mee geoefend.

Bij de Newborn Life Support ontvangt u vooraf een reader welke dient te worden bestudeerd voor de training. Door vooraf de reader te bestuderen, kunnen we in de training de nadruk leggen op de praktische handelingen rondom de reanimatie.

Na afloop ontvangt u een reanimatie-handout en een reanimatiediploma.

Docent:
De les wordt gegeven door Mark Schelvis, hij is door de Nederlandse Reanimatieraad erkend instructeur. Mark Schelvis is een enthousiaste docent welke altijd zeer goed scoort in de evaluaties. Hij is naast reanimatie-instructeur ook Reanimatie coördinator in het Kennemer Gasthuis en heeft gewerkt als verpleegkundige op de CCU, ICU, SEH en Ambulance.