Georganiseerd door

Dag van de Eerstelijn in de Meervaart Amsterdam

Zintuigen geven kleur aan het leven

Het basisinstrument van de zorgverlener is de waarneming. Waarnemen doe je met alle zintuigen: zien, horen, voelen, ruiken en proeven. In deze drukke wereld is de evenwichtszin, een goede balans en voorwaarde om je werk goed te kunnen volhouden. Het essentiële zesde zintuig, de intuïtie of het pluis-niet pluisgevoel, geeft de zorgverlener richting wat er met iemand aan de hand zou kunnen zijn.

Met de ontwikkelingen in de technologie worden veel waarnemingen overgenomen door apparatuur en testen. Op de zorgverlener rust dan slechts de rationele taak van analyse en interpretatie. Echter daar schuilt een zeker risico in, want mensen zijn uniek en de zorg op maat zou dan uit het oog verloren kunnen worden.

Tijdens deze Dag van de Eerste lijn gaan we ons weer eens verdiepen in hoe onze zintuigen werken, wat ze ons te bieden hebben, maar ook wat er mis kan gaan met onze zintuigen en dus met onze waarneming. Natuurlijk komt ook aan bod welke behandelingen er zijn om onze zintuigen weer zelfstandig goed te laten werken.

Dus laat deze Dag van de Eerste lijn via alle zintuigen bij u binnenkomen, qua sfeer op de beurs, ontmoetingen met collegae, smakelijke maaltijden en interessante workshops.