Georganiseerd door

GEZOND ZWANGER WORDEN, GEZOND ZWANGER ZIJN

De grootste gedragsverandering in het leven van een vrouw vindt plaats op het moment dat ze zwanger is. Maar wat velen niet weten is dat de preconceptiezorg, de conditie van zowel man als vrouw voor de bevruchting, mogelijk nog belangrijker is voor het ongeboren kind.

Aanstaande ouders zouden een aantal maanden voor de bevruchting al moeten beginnen met gezonder leven om zo hun kind een gezonde toekomst te geven. Dit geldt niet alleen voor stoppen met roken en het gebruik van alcohol. Overgewicht maar ook ondergewicht kan de vruchtbaarheid verminderen. Uitgebalanceerde voeding is van belang. Het gebruik van te veel verzadigde vetten is niet bevorderlijk.

De Matestraining Gezonde zwangerschap geeft uitleg over preconceptiezorg. We focussen op de rol van voeding, leef- en werkomstandigheden van zowel man als vrouw, en zoomen in op overgewicht en gezondheidsrisico’s.

Deze training is ontwikkeld voor professionals in uiteenlopende medische beroepsgroepen. Door deze training is de cursist in staat om een gedegen advies te geven aan stellen die zwanger willen worden of net zwanger zijn.Cursusmateriaal ontvangt u via een USB stick en digitaal. Na het volgen van de training ontvangt u een certificaat. Na inschrijving ontvangt de inzender een bevestigingsmail. Het cursusgeld wordt 4 weken voor aanvang training gefactureerd.

Ondersteuning:
Na afloop van de training is er voor de cursisten extra ondersteuning beschikbaar.

  • Cursisten kunnen te allen tijde online vragen stellen over de lesstof.
  • Er is praktijkbegeleiding voor het opstarten van deze dienstverlening in uw praktijk op basis van uurtarief.