Georganiseerd door

Informatie Beveiliging in de Eerstelijn

In mei 2018 wordt de Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)definitief van kracht en bent u verplicht te voldoen aan de NEN 7510, norm voor informatiebeveiliging in de zorg.
Ja, deze nieuwe wet en regelgeving geldt ook voor u!

Dit betekent het doorlopen van een verbetertraject in uw praktijk. De organisaties Zorgring, DOKh, ZONH, en de huisartsen coƶperatie HONK en zorggroep SEZ willen u in deze lastige materie ondersteunen en hebben al meerdere bijeenkomsten georganiseerd om u daar meer informatie over te geven.

Het doel is een grotere bewustwording in de regio te bereiken van de risico’s die u loopt met uw gevoelige gegevens, zoals een data en duidelijkheid te geven hoe u de informatie beveiliging en privacybescherming in de praktijk goed kunt regelen. Daartoe is een samenwerking aangegaan. met een deskundig adviesbureau Comfort-IA.

In deze bijeenkomst belichten we de achtergrond van de AVG in verhouding tot andere relevante wetten. Vooral gaan we echter concreet in op de stappen die nodig zijn om te voldoen aan de AVG zodat u na de scholing meteen aan de slag kunt.