Newborn Life Support

Introductie:

De Newborn Life Support (NLS®) cursus is gericht op de theoretische en praktische instructie over basale luchtwegondersteuning bij pasgeborenen gedurende de eerste 10-20 minuten na de geboorte en is zeer geschikt voor alle professionals in de gezondheidszorg (ongeacht discipline of functie), die betrokken zijn bij de opvang van pasgeborenen.

Uitvoering:

De 1-daagse cursus bestaat uit lezingen over de fysiologie, opvang van pasgeborenen, speciale gevallen en intubatie. Voor aanvang van de cursus dient het  Nederlandstalige boek uitgebreid doorgenomen te worden. Tevens is er een vaardigheidstraining in de praktische luchtwegondersteuning, het verkrijgen van toegang tot de circulatie en medicatie, uitleg over de resuscitaire en hartmassage. Ook is er ruimte in de cursus voor het oefenen van zogenaamde scenario’s waarbij de vaardigheden in de opvang geoefend kunnen worden in een realistische nabootsing van een casus onder leiding van een ervaren instructeur.

Tijdens de cursus wordt u begeleid door een groep instructeurs, de “faculty”. Dit zijn medisch specialisten en paramedici met uitgebreide ervaring op het gebied van opvang van pasgeborenen die daarnaast intensief didactisch geschoold zijn.

De cursus wordt afgesloten met een schriftelijk en praktisch examen. Bij het succesvol afsluiten van de cursus ontvangt men een NLS® -Provider certificaat dat internationaal erkend wordt door de Resuscitation Council (UK).

Doelgroep:

De doelgroepen bestaan uit alle medewerkers in de gezondheidszorg die op professionele basis zijn betrokken bij de opvang van pasgeborenen. Het betreft arts-assistenten kindergeneeskunde, gynaecologie en anesthesiologie, verloskundigen, ambulanceverpleegkundigen, verpleegkundigen op verloskamers en verpleegafdelingen met pasgeborenen, medisch specialisten zoals kinderartsen, gynaecologen, anesthesiologen en neonatologen.