Georganiseerd door

Stress in de zwangerschap (Babykennis)

Elke geboortezorgprofessional komt ze tegen in de praktijk: aanstaande moeders met stress. Vraag jij je wel eens af welke impact stress heeft op de ontwikkeling van de baby? Sta je wel eens met je mond vol tanden als gevraagd wordt of roken minder risico met zich mee brengt dan de stress van het stoppen? Zou je graag handvatten willen om stress nog beter te signaleren en passende ondersteuning te bieden? Kom dan naar de scholing ‘Stress in de zwangerschap.’

Anouk de Bruijn, ontwikkelaar van deze scholing, is gepromoveerd op de effecten van stress en emotionele klachten van vrouwen tijdens de zwangerschap op de ontwikkeling van het (ongeboren) kind. Recente uitkomsten uit wetenschappelijk onderzoek, het werkingsmechanisme van stress, risico- en beschermende factoren komen aan bod. Daarnaast leer je handvatten, die je helpen om aanstaande ouders met veel stress te begeleiden, zonder dat het je veel extra tijd kost.

De theorie zal tijdens deze scholing tot leven worden gebracht met praktijkvoorbeelden en daarnaast zal er voldoende ruimte zijn voor vragen en inbreng van casuïstiek.

​Wil je bij deze afwisselende, verdiepende scholing aanwezig zijn? Meld je dan nu aan!

Doel: Na deze scholing…

  • Heb je meer kennis over de invloed van stress en emotionele klachten tijdens de  zwangerschap op de ontwikkeling van het (ongeboren) kind.
  • Kun je emotionele problemen tijdens de zwangerschap beter signaleren.
  • Heb je meer gesprekstechnieken om dit onderwerp met ouders te bespreken.
  • Beschik je over praktische handvatten die je kan inzetten ter ondersteuning van  zwangere vrouwen die veel stress ervaren

Duur: 10.00-16.30 uur (+ 1 uur voorbereidende opdracht)