Georganiseerd door

Training acute verloskunde

Beschrijving van de training:
Een training bestaat voornamelijk uit simulatietraining van acute situaties. Deze situaties worden gespeeld door een lotusslachtoffer en begeleid door een verloskundig trainer. Er draaien meestal twee scenario’s tegelijk. Per scenario speelt er in principe één kraamverzorgende en één verloskundige. Wanneer er een ambulancemedewerker deelneemt zal hij/zij ook meespelen in het scenario. Na het scenario gaan we met de spelers en observatoren nabespreken. In de nabespreking geven wij aandacht aan de samenwerking, communicatie en andere CRM kernpunten.
Tijdens de training wordt er uitgebreid aandacht besteed aan de neonatale reanimatie. Tevens oefenen we tijdens de gehele training met de iSBARR en ASTMA (systematiek voor bellen met de meldkamer ambulance).
Voorafgaand aan de training wordt er een e-learning beschikbaar gesteld.

De aanwezigheid van zowel kraamverzorgenden, verloskundigen en eventueel ambulancemedewerkers zorgt voor een situatie die de werkelijkheid benadert.

Wanneer je (extra) aandacht aan een bepaald onderwerp willen schenken, kunnen we voorafgaand aan de training bekijken wat de mogelijkheden zijn. Tijdens de training stellen wij ons flexibel op wat betreft behandelen van onderwerpen om de leeropbrengst voor een ieder zo hoog mogelijk te laten zijn.

Doel van de training: optimaliseren van de samenwerking tussen zorgprofessionals en vergroten van kennis en prestaties.

Voor wie: kraamverzorgenden, eerstelijns verloskundigen en ambulancemedewerkers. Ook als je nog in opleiding bent of uit een andere beroepsgroep komt, ben je van harte welkom.