(R)evolutie Debat

Hoe kunnen wij als professionals in de geboortezorg kijken naar de grote uitdagingen in onze tijd? Vier verloskundigen gaan op het Kennispoort Congres tijdens het (R)evolutiedebat met elkaar in gesprek. Tijdens dit debat onderzoeken zij samen met het publiek hoe maatschappelijke, technologische en ethische uitdagingen het hoofd te bieden.

Vier perspectieven worden op 19 januari aan ons gepresenteerd door een socioloog, een medisch-ethicus, een ondernemer in de geboortezorg en een caseload verloskundige die stopt met haar praktijk.

Hoe houd jij – als professional in de geboortezorg- koers en welke stip op de horizon zou jij verkiezen?

Dagvoorzitter en debatleider Jolijn Betlem werkt als klinisch verloskundige en is daarnaast actief binnen de verloskunde op uiteenlopende terreinen. Als bestuurslid van de KNOV levert zij haar bijdrage aan de samenwerking tussen de eerstelijns -, klinisch verloskundigen en gynaecologen.

Zij gaat graag op zoek naar de overeenkomsten tussen de verschillende partijen om op die manier samen verder te komen. Zelf is ze actief lid binnen het verloskundige samenwerkingsverband. Ook is zij een lid van de regiegroep van de opleiding Master Klinisch verloskundige.