(R)evolutie Debat

Hoe kunnen wij als professionals in de geboortezorg kijken naar de grote uitdagingen in onze tijd? Vier verloskundigen gaan op het Kennispoort Congres tijdens het (R)evolutiedebat met elkaar in gesprek. Tijdens dit debat onderzoeken zij samen met het publiek hoe maatschappelijke, technologische en ethische uitdagingen het hoofd te bieden.

Vier perspectieven worden op 19 januari aan ons gepresenteerd door een socioloog, een medisch-ethicus, een ondernemer in de geboortezorg en een caseload verloskundige die stopt met haar praktijk.

Hoe houd jij – als professional in de geboortezorg- koers en welke stip op de horizon zou jij verkiezen?

Dit is de line up:

Dagvoorzitter en debatleider Jolijn Betlem werkt als klinisch verloskundige en is daarnaast actief binnen de verloskunde op uiteenlopende terreinen. Als bestuurslid van de KNOV levert zij haar bijdrage aan de samenwerking tussen de eerstelijns -, klinisch verloskundigen en gynaecologen.

Zij gaat graag op zoek naar de overeenkomsten tussen de verschillende partijen om op die manier samen verder te komen. Zelf is ze actief lid binnen het verloskundige samenwerkingsverband. Ook is zij een lid van de regiegroep van de opleiding Master Klinisch verloskundige.

Panel:

Sanne Coenders (1992) werkt sinds drie jaar als klinisch verloskundige bij het UMC Utrecht. Haar huidige baan combineert ze met een master Management & Innovation in Rotterdam.

Coenders laat zich typeren als een verloskundige met een grote interesse voor toekomst gerichte ontwikkelingen. Coenders heeft haar opleiding verloskunde gevolgd in Maastricht en is daarna in verschillende eerstelijns praktijken werkzaam geweest.

 

Michelle ten Berge (1970) – caseload vroedvrouw – werkt in Amsterdam met zes andere collega’s in de gezamenlijke praktijk ‘Vroedvrouwen in Verbinding’ (VIVE). Ten Berge is verbonden aan de Geboortebeweging, een netwerk van ouders, zorgverleners en andere betrokkenen rondom de geboorte.

 

Marieke Putman (1975) werkt in Nijmegen als klinisch verloskundige in het RadboudUMC. Putman laat zich typeren als een verloskundige met een eerstelijns hart in een derdelijns kliniek.

Ze heeft in Nederland gewerkt in zowel de eerstelijn als de tweedelijn. In Namibië heeft ze drie jaar gewoond en gewerkt als registered midwife. Putman is voorzitter van het platform klinisch verloskundigen van de KNOV.

 

Monique Klerkx (1964) is eerstelijns verloskundige en directeur Zorg Verloskunde Annature Geboortezorg. Dit is de integrale geboortezorg organisatie in de regio Breda.

Klerkx is – sinds 1988 – verbonden als verloskundige aan de praktijk Verloskundigen Oosterhout. Klerkx is daarnaast lid van het Medisch Tuchtcollege en zit in de Raad van Advies van de Stichting Prenatale screening Zuid-West Nederland.