Docentendagen 2021/22

Online en fysieke bijeenkomst

Achtergrond

Het studiejaar 2021-2022 staat in het teken van een nieuw initiatief voor alle docenten die verbonden zijn aan de Nederlandse opleidingen verloskunde.

Het bestuur van de Samenwerkende Opleidingen Verloskunde (SOV) heeft het besluit genomen om onder de vlag van Kennispoort Verloskunde twee bijenkomsten te lanceren speciaal voor alle docenten die verbonden zijn aan de drie academies verloskunde.

Eind november / begin december volgt de eerste onlinebijeenkomst. De definitieve datum volgt zodra het programma rond is.

Voor de programmering van deze twee bijeenkomsten in deze pilotfase leggen wij ons oor graag te luister.

Onderwerpen

Onze vraag aan jou: Welke wensen heb jij voor een online en offline-programma?

Je treft collega’s van de andere opleidingen dus wat zijn geschikte onderwerpen om samen op te pakken?

Waar zou jij het graag over willen hebben?

Meld nu alvast jouw tips en ideeën hier!

Programma

Docentendagen - eerste online bijeenkomst

De eerste samenkomst is online in een interactieve Zoomsessie. Na een korte kennismaking en introductie van het onderwerp gaan we online in verschillende gemengde subgroepen met elkaar aan de slag.

Tijdsduur: maximaal 2,5 uur (inclusief korte pauzes)
Wanneer: eind november / begin december (datum wordt nog vastgesteld)
Tijdstip: wordt vastgesteld op basis van jullie voorkeuren
Deel jouw wensen met ons

Docentendagen - eerste offline bijeenkomst

Welke onderwerpen zou jij kiezen voor een fysieke (live) bijeenkomst waar je kunt uitwisselen met collega’s van andere verloskunde academies? Welke onderwerpen lenen zich (eventueel) beter voor een fysieke bijeenkomst?

Ook zijn we nieuwsgierig naar praktische randvoorwaarden. De tweede samenkomst is offline (dus live) en wordt in het midden van het land georganiseerd. Dit is een voorlopige indeling van die dag.

Dag nog onbekend

09:00 uur Aankomst en inloop
10:00 uur Werksessie deel 1
12:30 uur Lunch
14:00 uur Werksessie deel 2
18:00 uur Borrel en diner

Let op: voor beide bijeenkomsten geldt dat docenten niet gefaciliteerd worden door de opleidingen om vrij te plannen. Het idee is dat we deze bijeenkomsten samen evalueren en dan onderzoeken hoe we dit in andere jaren zo kunnen plannen dat alle docenten een keer aan de beurt komen.

Deel jouw wensen met ons

Praktische info en contact

Zodra wij een stap verder zijn met de voorbereidingen wordt hier alle informatie over de Zoomsessie (online bijeenkomst) en de fysieke locatie voor de offline bijeenkomst (en de bereikbaarheid per OV en auto) gedeeld. We kiezen een locatie in het midden van het land die zowel met OV als met de auto goed bereikbaar is.

Genodigdenbeleid

De online sessie is voor alle docenten. De fysieke bijeenkomst organiseren we hoogstwaarschijnlijk in een kleinere groep die dus jaarlijks wisselt zodat iedereen een keer aan de beurt komt.

Programmacommissie

De programmacommissie van de Kennispoort Verloskunde Docentendagen wordt gevormd door:

  • Denise Hilhorst

    Denise Hilhorst

    Kennispoort Verloskunde
  • Evelien van Limbeek

    Evelien van Limbeek

    AV-M

Contact

De programmacommissie van de Kennispoort Verloskunde Docentendagen kijkt uit naar jullie reacties. Wij zouden het mooi vinden om met elkaar een nieuwe stap te zetten in de uitwisseling tussen alle docenten van de academies.

Heb je nog een andere behoefte qua programmering of samenstelling? Of wil je nog iets heel anders kwijt mail dan naar Kennispoort Verloskunde, redactie@kennispoortverloskunde.nl.

Aanmelden

Ja, ik word graag op de hoogte gehouden. Mail mij meer informatie als de datum en het programma bekend zijn.