Programmatisch toetsen als concept

Online

Achtergrond

Programmatisch toetsen is geen grote onbekende meer in het hoger onderwijs. Veel docenten zijn geïnteresseerd. Dat blijkt ook uit onze eigen peiling. Op maandag 31 januari 2022 (15.00 en 17.00 uur) gaan we dan ook aan de slag met dit onderwerp in de eerste online sessie voor alle docenten van de samenwerkende opleidingen verloskunde.

 

Onderwerpen

Programmatisch toetsen als concept: Wat geeft het studenten en wat vraagt het van docenten?

Online bijeenkomst

Keynote Tamara van Schilt-Mol, lector Eigentijds Beoordelen en Beslissen (HAN University of Applied Sciences) neemt ons mee in de wereld van programmatisch toetsen. Na een inleiding van een half uur en een plenaire vragenronde ga je in subgroepen in gesprek met collega’s van andere opleidingen over dit onderwerp. Tamara bezoekt verschillende subgroepen om mee te luisteren en zal de sessie afronden met een plenaire reflectie zodat we ook horen wat in de andere subgroepen is gedeeld.

Tamara is één van de drie auteurs van het boek: Programmatisch toetsen, voorbeelden en ervaringen uit de praktijk. In het boek worden praktijkvoorbeelden van andere h(b)o-opleidingen die programmatisch toetsen (gedeeltelijk) introduceerden besproken. Hoe pas je het concept bijvoorbeeld toe bij het beoordelen van klinische vaardigheden? Hoe werkt programmatisch toetsen binnen een stage?

Kortom, het belooft een inhoudelijke en informatieve sessie te worden.

We ontmoeten jullie graag online op maandagmiddag 31 januari om 15.00 uur.

Programma

Programma

Keynote Tamara van Schilt-Mol

Wanneer: 31 januari 2022
Tijdstip: 15:00

Praktische info en contact

Schrijf je hier in

Genodigdenbeleid

Deze online sessie is voor alle docenten in Nederland die werken op een van de drie verloskunde academies.

Programmacommissie

De programmacommissie Kennispoort Verloskunde wordt gevormd door:

 • Monique den Arend

  Monique den Arend

  AVAG
 • Willemijn Eekhof

  Willemijn Eekhof

  VAR
 • Linda Glebbeek

  Linda Glebbeek

  Kennispoort Verloskunde
 • Evelien van Limbeek

  Evelien van Limbeek

  AV-M

Contact

Heb je nog een andere behoefte qua programmering of samenstelling? Of wil je nog iets heel anders kwijt mail dan naar Kennispoort Verloskunde, Linda Glebbeek op redactie@kennispoort-verloskunde.nl of bel op 06 30 95 10 86.