Onderzoeksdagen voorjaar 2023

Live bijeenkomst

Achtergrond

Het Nederlandse verloskundig onderzoeksveld groeit en bloeit. Dat is een prachtige ontwikkeling die we graag willen blijven stimuleren. Het bestuur van de Samenwerkende Opleidingen Verloskunde (SOV) heeft het besluit genomen om jaarlijks een kleinschalig en verbindend samenzijn te organiseren voor (senior)onderzoekers, promovendi en buitenpromovendi uit heel Nederland.

Doel is om op deze manier te investeren in een kritisch én hecht netwerk. Zodat je elkaar ook sneller en eenvoudiger weet te vinden in de (nabije) toekomst. Zo willen wij bijdragen aan het solderen van kruisverbanden tussen verschillende generaties onderzoekers. Want dat we elkaar later in onze loopbanen vaker tegenkomen – of dat nu binnen of buiten het huidige onderzoeksveld is – is realistisch.

Thema's

Voor de organisatie van de eerste editie (pilotfase) leggen wij ons oor dan ook graag te luister.

Onze vraag aan jou: Welke wensen zou jij hebben voor een programma als jij weet dat je collega-onderzoekers vanuit de andere onderzoeksgroepen treft?

Waar zou jij het graag over willen hebben? Welk onderwerp vind jij dat aan bod moet komen op deze dagen?

Meld nu alvast jouw tips en ideeën via deze button!

Deel jouw mening met ons

Programma

Het voorlopige programma ziet er zo uit. Hierboven (via de button ‘Deel jouw mening met ons’) kan je wensen, suggesties en ideeën droppen voor het programma.

Donderdag

12:00 uur Aankomst en inloop
12:30 uur Lunch
14:00 uur Werksessie deel 1
18:00 uur Borrel en gezamenlijk diner / Avondprogramma

Vrijdag

07:00 uur Ontspanning en/of beweging voor ontbijt
08:00 uur Ontbijt
09:00 uur Werksessie deel 2
12:30 uur Lunch
13:30 uur Werksessie deel 3
17:00 uur Afsluitende borrel

Praktische info en contact

Zodra wij een stap verder zijn met de voorbereidingen wordt hier alle informatie over de locatie en de bereikbaarheid gedeeld. We kiezen een (conferentie)oord in het midden van het land ergens in het groen. Als je deelneemt, betaal je alleen de kosten voor de overnachting vanuit je eigen professionaliseringsbudget. Dat wordt per opleiding intern verrekend.

Genodigdenbeleid

Het doel is om deze dagen met een klein, inclusief én tegelijkertijd exclusief gezelschap bij elkaar te zijn. Met ‘exclusief’ doelen we op de kleinschalige opzet. We willen het bewust klein houden zodat we meer tijd met elkaar hebben. De programmacommissie maakt voor iedere editie (jaarlijks) een nieuwe genodigdenlijst.

Programmacommissie

De programmacommissie Kennispoort Verloskunde wordt gevormd door:

 • Marijke Hendrix

  Marijke Hendrix

  AV-M
 • Denise Hilhorst

  Denise Hilhorst

  Kennispoort Verloskunde
 • Corine Verhoeven

  Corine Verhoeven

  AVAG

Contact

De programmacommissie van de Kennispoort Verloskunde Onderzoeksdagen kijkt uit naar jullie reacties. Wij zouden het mooi vinden om met elkaar een nieuwe stap te zetten in de uitwisseling tussen alle onderzoekers in het verloskundig domein.

Heb je nog een andere behoefte qua programmering of samenstelling? Of wil je nog iets heel anders kwijt mail dan naar Kennispoort Verloskunde, redactie@kennispoortverloskunde.nl.