Nieuwsbrief mei 2016

Het doel van deze scoping review was om factoren te identificeren die verband houden met goede samenwerking en communicatie in de geboortezorg: tussen zorgverleners onderling en tussen zorgverleners en ouders. Een systematische zoektocht in PubMed en Web of Science leverde veertig kwantitatieve en kwalitatieve onderzoeken op: 14 over zorgverleners onderling, en 26 over zorgverleners en ouders.

Lees verder

‘Wat goede geboortezorg is, is een continu debat. In de afgelopen weken was dit weer een onderwerp in de berichtgeving van de media. We kunnen dat debat alleen zinvol voeren als we de resultaten van onderzoek met elkaar bespreken en van elkaar leren. Daar hoeft u tegenwoordig niet de deur meer voor uit want dat kan ook online op een tijdstip dat het u schikt.

Vanaf 4 april tot en met 23 mei loopt bij de Academie Verloskunde Maastricht namelijk een Massive Open Online Course (kortweg: MOOC). In deze MOOC wordt u geïnformeerd over een aantal belangrijke verloskundige thema’s waarnaar het lectoraat onderzoek doet, namelijk gezondheidsbevordering, het bevorderen van de fysiologische bevalling en cliëntparticipatie.

Na een korte introductie met onderzoeksresultaten wordt met elkaar gediscussieerd over de implicatie voor de praktijk en de kennis die verder moet worden ontwikkeld. Iedere professional in de geboortezorg kan zich inschrijven en inmiddels zijn al zo’n vierhonderd mensen u voorgegaan.
U kunt van gedachten wisselen met andere professionals in de geboortezorg. Levendige discussies worden nu al gevoerd via deze weg.

Deze MOOC wordt aangeboden vanwege mijn inauguratie als lector Midwifery Science in Maastricht op 25 mei aanstaande. Samen leren?
Klik hier https://openeducation.blackboard.com/zuyd

Graag tot ziens op 25 mei!

Marianne Nieuwenhuijze
Lector Midwifery, Academie Verloskunde Maastricht ZUYD

Inauguratie Marianne Nieuwenhuijze, lector Midwifery Science

Op woensdag 25 mei 2016 vindt in Maastricht de inauguratie…

Lees verder

Massive Open Online Course (MOOC) over verloskunde

Ter gelegenheid van de inauguratie van Marianne Nieuwenhuijze als lector…

Lees verder