“Niets is wat het lijkt”

Interpretatie van verloskundigen betreffende de verloskundige versie van de QUOTE-prenatal

Inzicht krijgen in interpretaties van vragen van de verloskundige versie van de QUOTE-prenatal zodat kwantitatieve data, verzameld met deze vragenlijst, op een juiste manier geïnterpreteerd kan worden.

M. Piksen B. Meijer W. Stavenuiter C. van Schoor

Methoden

Middels ‘cognitieve interviewing met het think-aloud principe’ werden bij acht geselecteerde verloskundigen (heterogeen in basiskarakteristieken) interpretaties van vragen van de verloskundige versie van de QUOTE-prenatal achterhaald. Transcripten van de interviews zijn respectievelijk; open gecodeerd, axiaal gecodeerd en selectief gecodeerd. Aan de hand van een tussentijdse analyse na zes interviews zijn twee resterende interviews gehouden.

Conclusie

Het behalen van data saturatie binnen een gevarieerde groep participanten maken dat alle mogelijke interpretaties op vragen achterhaald zijn. Vragen zijn eenduidig en niet eenduidig geïnterpreteerd. Kwantitatieve data van eenduidige vragen kunnen door onderzoekers van de Deliver-studie als zodanig worden geïnterpreteerd. Bij data van niet eenduidige vragen en data van vragen uit bovengenoemde factoren dient een zorgvuldige afweging te worden gemaakt en beschreven in hoeverre vertekening is ontstaan

Begeleider(s)

Drs. L. Martin
C. Geerts

Datum publicatie

16/12/2011
Log in / Registreer Een reactie plaatsen is mogelijk zodra u ingelogd bent.