Kennispoort 2009, hét verloskundige onderzoekscongres waar wetenschap en praktijk elkaar ontmoeten, vond plaats op 10 december in Utrecht. Dit jaar stond de conferentie in het teken van ‘Veiligheid in de verloskunde’. In het programma kunt u zien hoe alle aspecten aan bod zijn gekomen: veiligheid voor het kind, voor de moeder, veiligheid van het systeem, perinatale sterfte en geweld. Download hier een PDF van het programmaboek, met korte samenvattingen van de presentaties. Binnenkort vindt u bij het programma alle volledige powerpoint presentaties van de conferentie.

De posterpresentaties, die een overzicht bieden van het actuele verloskundige onderzoek in Nederland, hebben dit jaar extra veel aandacht gekregen met twee goed bezochte bezoekerstours. Alle abstracts van de posters staan hier.  Daarnaast presenteerde de Wetenschapscommissie van de KNOV haar aanbevelingen. En natuurlijk is bekend gemaakt welk afstudeeronderzoek de Scriptieprijs Verloskunde heeft gewonnen.

Kennispoort 2009 is een initiatief van de Samenwerkende Opleidingen Verloskunde (SOV). De congrescommissie bestaat uit Marianne Nieuwenhuijze (AVM), Pien Offerhaus (KNOV), Evelien Spelten (AVAG), Stans Verschuren (SROV) en Paul Heere (Kennispoort Verloskunde).

Voor dit congres is accreditatie verstrekt door de NVOG (6 punten: nr. 64537) en de KNOV (6 uur: code A 09-172)