Kennispoort Verloskunde maakt onderzoek toegankelijk, zodat jij de laatste wetenschappelijke inzichten morgen al in de praktijk kunt toepassen.

Doelgroep

Kennispoort Verloskunde is primair gericht op verloskundigen (in opleiding) en is daarnaast relevant voor alle andere zorgverleners die werken in of een link hebben met de verloskunde.

Doel

Het doel van Kennispoort Verloskunde is om wetenschappelijke kennis terug te brengen naar de praktijk (kennisvalorisatie). Dit doen wij door:

  • actuele en relevante vakspecifieke kennis en informatie over verloskundige onderzoek toegankelijk te maken voor de praktijk;
  • kennisdeling vanuit de diverse Nederlandse kennisinstellingen die actief zijn op het gebied van verloskundig onderzoek te stimuleren.

Inhoud

Op de website van Kennispoort Verloskunde vind je:

  • Onderzoek in ‘t kort: Nederlandstalige samenvattingen van relevant verloskundig onderzoek dat recent is verschenen in wetenschappelijke internationale tijdschriften. Zo kun je snel zien wat een onderzoek inhoudt. Wil je verdieping, dan kun je doorklikken naar de originele Engelstalige publicatie.
  • Interviews: elke maand interviewen we een Nederlandse onderzoeker die nieuwe inzichten die relevant zijn voor de praktijk met je deelt. Verloskundigen en cliënten vertellen wat zij daaraan hebben.
  • Podcast Vol Verwachting: elke twee maanden gaan journalisten Jessica Maas en Wiebe de Jong in gesprek met mensen die recent gepromoveerd zijn op een verloskundig onderwerp. Wat hebben zij ontdekt in hun onderzoek?
  • Het laatste nieuws over verloskundig onderzoek en aanstaande promoties.

Redactieteam

Het redactieteam selecteert inhoud voor de website op basis van relevantie en toepasbaarheid in de Nederlandse praktijk. Je kunt als gebruiker ook zelf inhoud aandragen.

Het redactieteam wordt aangevoerd door hoofdredacteur Denise Hilhorst en bestaat verder uit:

  • Pien Offerhaus (AVM)
  • Marit van der Pijl (AVAG)
  • Aafke Bruinsma (VAR)

Daarnaast levert een aantal freelance journalisten regelmatig een bijdrage:
Laura Jansma
Margit Kranenburg
Eveline van Herwaarden
Margriet Prikken

De redactie is bereikbaar op: redactie@kennispoortverloskunde.nl

—————————————————————————————————————————————–

Kennispoort Verloskunde is een initiatief van de Samenwerkende Opleidingen Verloskunde (SOV):
Academie Verloskunde Amsterdam Groningen (AVAG)
Academie Verloskunde Maastricht (AVM)
Verloskunde Academie Rotterdam (VAR)