Lessen uit het Verenigd Koninkrijk: The Future Midwife (Engelstalige sessie)
Professor Mary Renfrew

Mary Renfrew, Professor of Mother and Infant Health van de University of Dundee, deelt haar kennis en visie op ‘the future midwife’. Ze gaat spreken over de huidige activiteiten in de UK en Schotland om vrouwgerichte zorg voor zowel de zwangere én bevallende vrouw als de moeder en haar pasgeboren baby te implementeren.

Dit geeft nieuwe inzichten en kan inspirerend werken om manieren te vinden om de verloskundige zorg in Nederland te verbeteren.

Naast haar hoogleraarschap is Mary Renfrew verloskundige, gezondheidsonderzoeker en docent. Mary werkte aan diverse Engelse universiteiten en ontving de inaugurele Senior Investigator-status bij het National Institute for Health Research in 2008 en was onderzoeker voor de baanbrekende wereldwijde Lancet Series on Midwifery (2011-2016).

Mary heeft een bijdrage geleverd aan het vormgeven van het volksgezondheidsbeleid en de verloskundige praktijk, zowel nationaal als internationaal. Zij is lid van twee WHO-adviesgroepen over de kwaliteit van de zorg voor moeders en pasgeborenen en over verloskundige voorlichting.

Bekijk hier de video-registratie van de lezing op ons Kennispoort Verloskunde YouTube kanaal:

https://youtu.be/lXTx59Og-UU

Download hier de presentatie