Op woensdag 25 mei 2016 vindt in Maastricht de inauguratie en lectorale rede plaats van dr. Marianne Nieuwenhuijze als lector Midwifery Science. Om 15.00 uur zal zij haar lectorale rede, getiteld The Art and Science of Midwifery, uitspreken.

De dag start al om 10.30 uur met een symposium waarin een aantal belangrijke verloskundige thema’s, waarnaar het lectoraat onderzoek doet, aan de orde komen, zoals gezondheidsbevordering, fysiologische verloskunde en cliëntparticipatie.

De dag wordt afgesloten met een feest in Buitenplaats Vaeshartelt te Maastricht.

U bent van harte uitgenodigd.  Zie voor programma en aanmelden: www.av-m.nl

Lectoraat Midwifery Science

Het lectoraat Midwifery Science van de Academie Verloskunde Maastricht (AVM) draagt als interdisciplinaire onderzoeksgroep bij aan verwetenschappelijking van het onderwijs en uitbreiding van het kennisdomein van de fysiologische verloskunde. De groep legt in de onderzoekslijnen ‘cliëntkenmerken’, ‘normality of birth’ en ‘public health’ een basis voor betere verloskundige zorg.

Lector Marianne Nieuwenhuijze, prof. Raymond de Vries, en onderzoekers Marlein Ausems, Luc Budé, Franka Cadee, Darie Daemers, Yvonne Fontein, Tamar van Haaren, Isabel van Helmond, Marijke Hendrix, Irene Korstjens, Evelien van Limbeek, Astrid Merkx, Anneke Pouwels, Suzanne Thompson en Bert Zeegers.