Postpartum bedraagt de prevalentie van urine-incontinentie (UI) 6-43% en van rugpijn (RP) 4-90%. Welke oorzaken bijdragen aan deze twee ongemakken zijn bekend. Canadese onderzoekers waren geïnteresseerd in de prevalentie van UI en RP twaalf maanden postpartum én of dagelijkse bezigheden hierdoor beperkt worden. Vrouwen vulden vragenlijsten in tijdens en na de zwangerschap tot twaalf maanden postpartum. Uit een groot onderzoek  tussen 2008-2010 in Calgary analyseerden de onderzoekers de data van 1.574 participanten die vragen beantwoordden over o.a. demografie, leefstijl, gezondheid en kwaliteit van leven.
Van de vrouwen rapporteert 77% lage rugpijn. Obese vrouwen hebben hier significant meer last van dan vrouwen met een BMI < 30. Vrouwen bij wie de baring ingeleid is hebben significant meer kans op  RP. Van de vrouwen heeft 64% een milde, 24% een matige en 11% een ernstige vorm van RP.
Vrouwen die vaginaal bevallen zijn hebben een significant hoger risico op UI dan vrouwen die met een keizersnede bevallen . Van de 17% die last heeft van UI bij de dagelijkse bezigheden (n=256) rapporteert 80% een milde en 20% een ernstige vorm van UI.
Bijna 40% rapporteert zowel RP als UI twaalf maanden postpartum. Deze vrouwen hebben vaker obesitas, en zijn vaker vaginaal bevallen of ingeleid. Met deze kennis kunnen zorgverleners de vrouwen beter voorlichten en begeleiden bij RP en UI na de bevalling.