Op woensdag 17 mei 2023 houdt hoogleraar verloskunde Yvonne Kuipers aan de Edinburgh Napier University haar inaugurale rede met de titel ‘Midwife-led care – to be or not to be? Utopia or reality?’

Door verloskundigen geleide continuïteit van zorg is een evidence-based zorgmodel en heeft herhaaldelijk bewezen de resultaten voor vrouwen en hun families en voor verloskundigen te verbeteren. Volgens de WHO zou zorg onder leiding van een verloskundige de eerste keuze moeten zijn. Hoe komt het dan dat het nut van het model wereldwijd varieert in stadia van acceptatie en implementatie?

Yvonne Kuipers zal in haar rede reflecteren op macro- en micro sociale structuren die van invloed zijn op de acceptatie en implementatie van midwife-led care. Ze laat toekomstige scenario’s zien en legt uit waarom zij denkt dat midwife-led care in Schotland niet zal leiden tot een dystopisch scenario.

Lees ook: Yvonne Kuipers aangesteld als Professor Midwifery

De inaugurale rede begint om 17.30 uur, aansluitend is er om 18.30 uur een receptie. Als je hierbij aanwezig wilt zijn, moet je een plek reserveren. De inaugurale rede is niet online te volgen, de opname wordt ongeveer een week na afloop openbaar gemaakt. Wij delen dan hier de link.