Heeft u het online seminar (=webinar) over de onderzoeksresultaten van de INDEX-studie gemist? Terugkijken kan via de link onderaan dit bericht.

 

Deel 1: onderzoeksresultaten toegelicht

Esteriek de Miranda, verloskundige-onderzoeker bij het AMC en projectleider van de INDEX-studie en Jeroen van Dillen, gynaecoloog Radboudumc en medebegeleider van de INDEX-studie gaan de belangrijkste bevindingen van het onderzoek delen.

Speciaal voor dit online seminar komt het interdisciplinaire onderzoeksteam naar de studio zodat u live uw vragen kunt stellen middels de chatfunctie. Onderzoekers Judit Keulen, Aafke Bruinsma en Joep Kortekaas, die tijdens het onderzoek ook alle contacten onderhielden met de praktijken en ziekenhuizen, zitten klaar voor uw vragen.

Deel 2: Wat kunnen we met deze resultaten in de praktijk?

In het tweede deel van het seminar volgt een discussie over wat deze resultaten betekenen voor de praktijk.

Joëlle Rijpma-van Vlijmen, klinisch verloskundige bij UMC Utrecht, Erna Kerkhof, eerstelijns verloskundige van de praktijk Het Verloskundig Huys in Zwolle en OLVG gynaecoloog Mariëlle van Pampus bespreken de hete hangijzers rondom dit dilemma en kijken naar de toekomst. Welke stappen dienen zorgverleners nu met elkaar te zetten als het belang van de cliënt centraal wordt gesteld?

Terugkijken
https://www.onlineseminar.nl/kpverloskunde/webinar/23514/het-41-42-weken-dilemma-afwachten-of-inleiden-wat-leren-we-van-de-index-studie/#watch-player