Lees hier alles over het online seminar over de INDEX-studie op donderdag 4 oktober aanstaande om 20.00 uur.

Programma (20.00-20.45)

Wat leren we van de INDEX-studie?

In het eerste deel van het seminar delen dr. Esteriek de Miranda, verloskundige-onderzoeker bij het AMC en projectleider van de INDEX-studie en dr. Jeroen van Dillen, gynaecoloog Radboudumc en medebegeleider van de INDEX-studie de belangrijkste bevindingen van het onderzoek.

Speciaal voor dit online seminar komt het interdisciplinaire onderzoeksteam naar de studio zodat u live uw vragen kunt stellen middels de chatfunctie. Onderzoekers Judit Keulen, Aafke Bruinsma en Joep Kortekaas, die tijdens het onderzoek ook alle contacten onderhielden met de praktijken en ziekenhuizen, zitten voor u klaar.

Wat kunnen we met deze resultaten in de praktijk?

In het tweede deel van het seminar volgt een discussie – onder leiding van gespreksleider Jolijn Betlem – over wat deze resultaten betekenen voor de praktijk. Hoe vertalen verloskundigen en gynaecologen de resultaten naar hun 1ste en 2e lijnspopulatie? Wat vraagt dat aan counseling van de betrokken zorgverleners?

Joëlle Rijpma-van Vlijmen, klinisch verloskundige bij UMC Utrecht, Erna Kerkhof, eerstelijns verloskundige van de praktijk Het Verloskundig Huys in Zwolle en OLVG gynaecoloog Mariëlle van Pampus bespreken de hete hangijzers rondom dit dilemma en kijken naar de toekomst. Welke stappen dienen zorgverleners nu met elkaar te zetten als het belang van de cliënt centraal wordt gesteld?

Wat zijn de effecten van het inleiden bij 41 weken versus afwachtend beleid tot 42 weken op het kind en de moeder? Welke antwoorden zijn gevonden in dit onderzoek en hoe kunnen verloskundigen en gynaecologen deze resultaten duiden? En wat betekent dit voor de counseling in de praktijk? Wat vraagt dat van alle zorgverleners bij zwangerschap en geboorte?

Kortom: wat leren we van de INDEX-studie.

Wij nodigen u, als professioneel zorgverlener bij zwangerschap en geboorte, hiervoor graag uit. Inloggen kan overal met een computer, tablet of smartphone en via de chatfunctie kunt u vragen stellen.

Aanmelden (geen kosten aan verbonden) kan via deze link:
https://www.onlineseminar.nl/kpverloskunde/webinar/23514/het-41-42-weken-dilemma-afwachten-of-inleiden-wat-leren-we-van-de-index-studie/#watch-player

Wij hopen u op 4 oktober om 20.00 uur online te ontmoeten!