Zeer recent zijn twee nieuwe onafhankelijke mediaplatforms gelanceerd die het volgen waard zijn.

Verloskundig Baken

In november 2020 is Verloskundig Baken de podcast gelanceerd. Oprichtsters Karika van Hemert, Myrna Knol, Jolanda Liebregts, Rachel Reintjes, Kirsten Schatorjé  en Marieke Smith willen een onafhankelijk podium creëren waar een verdiepend en inspirerend gesprek over ontwikkelingen in de geboortezorg kan plaatsvinden.

Op dit moment doen zij dit door een tweewekelijkse podcast uit te brengen. Verschillende gasten worden uitgenodigd om hun expertise over een actueel onderwerp binnen de geboortezorg te delen.

Het vroede geluid: de stem van de Nederlandse vroedvrouw

Het Vroede Geluid is een nieuw platform voor en door vroedvrouwen. Dit nieuwe platform is gelanceerd op 5 mei (International Day of the Midwife) 2021 door initiatiefneemsters Bahareh Goodarzi, Suze Jans, Froukje Jorissen, Madyasa Vijber en Rodante van der Waal.

Het vroede geluid is een politiek geëngageerd platform voor en door vroedvrouwen, waarin de maaksters die stem willen herontdekken en samenbrengen. Zij geven midwifery in Nederland stem door interviews, podcasts, blogs, discussies en leesgroepen.