Wat willen zwangere vrouwen zelf? In dit webinar staan de ervaringen van zwangeren uit Noord-Nederland centraal. Onderzoekers uit Noord-Nederland wilden te weten komen hoe zwangere vrouwen kijken naar extra begeleiding als verloskundigen denken dat dat gewenst is.

Hoe ervaar je dat je als zwangere vrouw opeens als kwetsbare zwangere wordt gezien? En hoe ervaar je als zwangere wanneer er stoppen-met-roken-ondersteuning wordt aangeboden?

In dit webinar op maandagavond 13 juni aanstaande (20.30-21.45 uur) delen ervaringsdeskundigen vanuit Stichting Sterk Uit Armoede (SUA) én de betrokken onderzoekers hun kijk op de zaak. De ervaringskennis van de ervaringsdeskundigen wordt dus aangevuld met de onderzoeksgegevens.

Dus ben je als verloskundige of gynaecoloog op zoek naar begeleidingstips en de onderbouwing? Kom dan online op maandagavond 13 juni.

Programma

Heeft u vragen aan één van onze gasten in het panel? Deze vragen kunt u ook via de chatfunctie indienen.

20.30 – 20.45 Welkom en voorstelronde panelleden

Inleiding onderzoeksprojecten door Esther Feijen- de Jong

Esther Feijen-de Jong, Universitair docent verloskunde bij UMCG / Amsterdam UMC, Programmaleider Organisatie van zorg, verloskundige wetenschap Noord-Nederland

20.45 – 21.30 Betrokkenheid van ervaringsdeskundigen in onderzoek

Riane Kuzee-Hoogeveen, Ervaringsdeskundige armoede en sociale uitsluiting en werkzaam bij Stichting Sterk Uit Armoede (SUA)

Linda Drent, ​Ervaringsdeskundige generatiearmoede en sociale uitsluiting en werkzaam bij Pionierskracht

Lilian Peters leidt in wat ervaringsdeskundigen hebben betekend voor het onderzoek met zwangeren die roken tijdens de zwangerschap.

1. Meerwaarde van ervaringsdeskundigen in onderzoek
Het perspectief van de onderzoeker
Het perspectief van de ervaringsdeskundigen

2. Stellingen over stigma. Reducing vulnerability: ambition or illusion?

Via de chatfunctie kunt u uw vragen aan de ervaringsdeskundigen én de onderzoeker voorleggen. Vragen over het onderzoek kunt u ook stellen middels deze chatfunctie. Een team van moderatoren die betrokken zijn bij het onderzoek zitten klaar om uw vragen te beantwoorden.

21.30 -21.45 Suggesties voor de praktijk

Wrap-up: deelnemers van het webinar maken samen met de gasten in het panel een top 3. Wat is de belangrijkste boodschap om te onthouden?

Lilian Peters neemt ook de afsluiting van het webinar voor haar rekening. Peters is werkzaam als universitair docent / epidemioloog bij UMCG en is Programmaleider Verloskundige Wetenschap Noord-Nederland

Gespreksleider Jolijn Betlem ontvangt u namens Kennispoort Verloskunde graag online op maandag 13 juni aanstaande om 20.30 uur.