Op 30 maart aanstaande viert de Verloskunde Academie Rotterdam (VAR)  haar tienjarig bestaan met een symposium. U bent van harte uitgenodigd om deze dag in Rotterdam mee te vieren. Aanmelden kan hier. De VAR verzorgt een symposium over de organisatie van verloskundige zorg en grootstedelijke perinatale gezondheid.

 

 

 

Verloskundige zorg in grootstedelijk gebied

Tijdens dit symposium blikken we ook terug op tien jaar Verloskunde Academie Rotterdam (VAR), een samenwerkingsverband tussen Hogeschool Rotterdam en het Erasmus MC.  U hoort verschillende sprekers over de organisatie van de verloskundige zorg en grootstedelijke perinatale gezondheidszorg. Zo presenteert Anke Posthumus het shared care model en Hugo de Jonge vertelt over perinatale gezondheidszorg en de verbinding met de gemeente Rotterdam.

 

Vooruitkijken met verloskundigen in opleiding

Een panel van toekomstig professionals reflecteert in interactie met de zaal op deze thema’s in relatie tot de toekomst van hun vakgebied.

 

Openbare les Hanneke Torij

Hanneke Torij, lector Verloskunde & Geboortezorg, gaat die middag haar openbare les houden over ‘Een goed begin is het halve werk; verloskunde in de kern van preventie’. 

Tijdens deze lectorale rede gaat zij in op het belang van een goede start van het leven en de meerwaarde van praktijkgericht onderzoek en onderwijs in dit kader. Hanneke licht, samen met studenten en diverse professionals, toe hoe het lectoraat anticipeert op ontwikkelingen in de praktijk.

 

Position Paper VAR

Lees hier in het kort waar de Rotterdamse opleiding voor staat: Verloskunde Academie Rotterdam , Position Paper oktober 2016