Kamp jij binnen je praktijk of afdeling met een vraagstuk waarvoor je op zoek bent naar een wetenschappelijke onderbouwing?

Vul dan deze korte vragenlijst in en de vierdejaars bachelorstudenten van de Academie Verloskunde Maastricht (AVM) gaan met jouw vraag aan de slag: https://response.questback.com/hogeschoolzuydavm/aezvdgbmj7

In februari 2020 starten de vierdejaars studenten verloskunde in Maastricht weer met hun bachelorthesis. Zij willen graag aan de slag met echte onderwerpen die leven in de praktijk en om die reden zijn ze op zoek naar actuele en relevante vraagstukken vanuit het verloskundig werkveld.

Dus als jij binnen je praktijk een vraagstuk hebt waarvoor je op zoek bent naar wetenschappelijke onderbouwing, of je vraagt je af hoe een bepaald protocol tot stand is gekomen, of als je twijfelt over beleid. Maak dan gebruik van deze mogelijkheid en dien je vraag in via de bovenstaande link.

 

 

Over Lectoraat Midwifery Science, Academie Verloskunde Maastricht – Zuyd

Het lectoraat Midwifery Science wil fysiologische zwangerschap en geboorte bevorderen met als doel een gezonde start van een nieuw leven voor kinderen en hun ouders. Wij doen dit door het vormgeven en uitvoeren van interdisciplinaire projecten en onderzoek in samenwerking met partners op het gebied van de geboortezorg zoals organisaties op het gebied van de geboortezorg, verloskundige zorgverleners, overige professionals en (aanstaande) ouders.

Het lectoraat bestaat uit: lector Marianne Nieuwenhuijze, professor Raymond de Vries, en onderzoekers Luc Budé, Franka Cadee, Darie Daemers, Tamar van Haaren, Marijke Hendrix, Irene Korstjens, Evelien van Limbeek, Astrid Merkx, Anneke Pouwels, Suzanne Thompson, Maaike Vogels en Bert Zeegers.

De projecten en het onderzoek zijn gericht op goed onderbouwde innovaties voor de geboortezorg en het ‘bevorderen van healthy families’ (‘gezonde gezinnen’). Het lectoraat ontwikkelt vooruitstrevende projecten samen met cliënten en professionals. Het wil daarmee de gezondheid van moeder en kind bij de start van het leven bevorderen en fysiologische processen rondom zwangerschap en geboorte ondersteunen.

De periode rondom de zwangerschap biedt kansen voor gezondheidsbevordering van de huidige generatie, met positieve effecten voor toekomstige generaties. Cliëntparticipatie en dialoog gestuurde zorg staan centraal; digitale mogelijkheden zijn daarbij een belangrijke ondersteuning. Het onderzoek en de projecten binnen het lectoraat sluiten aan op het Zuyd zwaartepunt Innovatieve Zorg en Technologie, waaronder het evidence-based handelen, en het transitie thema Vitaliteit.