Dit jaar voert de redactie een aanpassing door in de Jaarindex Kennispoort Verloskunde. Wij maken een vertaalslag. In plaats van een papieren versie maken we voortaan een actuele online databank.

Voor de online Jaarindex 2016 roepen wij alle onderzoekers op om wijzigingen in een lopend programma met ons te delen en nieuw onderzoek aan te melden.

Ons doel is om op 1 juli aanstaande de online Jaarindex 2016 compleet te hebben. Hiervoor hebben wij ook uw hulp nodig.

 

Controleren en/of aanvullen gegevens lopend onderzoek

Wilt u uw bijdrage in de Jaarindex 2014 online bekijken en wijzigingen in lopend onderzoek doorgeven? Of als dat meerdere onderzoeken zijn een opsomming controleren?

Mail uw correcties naar jaarindex@kennispoort-verloskunde.nl

Gebruik hiervoor dit  Formulier jaarindex onderzoek_blanco-2016

 

Eisen aan onderzoek

  • Met actueel onderzoek bedoelen we lopend onderzoek tot 3 jaar na afronding;
  • We willen graag onderzoek dat in Nederland plaatsvindt in deze databank registreren;
  • Met geboortezorg bedoelen we de fase van pre conceptie (zwanger worden) tot de postnatale fase (van 6 weken tot 3 maanden na de bevalling of later als het onderwerp gerelateerd is aan de bevalling).

 

Doel Jaarindex

Doel is om de online databank te zijn met actueel Nederlands Verloskunde Onderzoek rondom de Nederlandse geboortezorg zodat verloskundigen, gynaecologen, andere zorgverleners, studenten, overheid en maatschappelijke instellingen een overzicht hebben  van het onderzoek dat plaatsvindt op het terrein van de verloskunde in Nederland. De Jaarindex levert zo al jaren een bijdrage aan de ontwikkeling en monitoring van de onderzoeksagenda voor de komende jaren.

 

Aanleveren nieuw onderzoek


Wilt u geheel nieuw onderzoek aanmelden?   Download hier Formulier jaarindex onderzoek_blanco-2016

Voor de Jaarindex 2016 verwerkt de redactie van de Jaarindex nog eenmaal alle gegevens (in het kader van de transitie en een extra controle op de aangeleverde gegevens) en wordt het door de redactie in de databank gezet. In 2018 ontvangt u een link van ons naar uw onderzoek zodat u zelf – online – de wijzigingen kunt doorvoeren en accorderen.

Deadline

De deadline voor het doorgeven van wijzigingen in lopend onderzoek en nieuw onderzoek is maandag 22 mei 2017 – 12.00 uur.

Inlog aanmaken

Bent u nu al nieuwsgierig naar de nieuwe vorm van de Jaarindex? Ga svp naar https://www.kennispoort-verloskunde.nl/jaarindex/  en scroll door de Jaarindex 2014. De online Jaarindex wordt in de loop van de komende maanden nog verder doorontwikkeld en verbeterd om het gebruikersgemak te vergroten.

Nog geen gebruiker?

Als u nog geen geregistreerde gebruiker bent van Kennispoort Verloskunde dient u zich eenmalig te registreren op onze website. Na een controle ontvangt u dan toegang tot de website. De site is toegankelijk voor verloskundigen, gynaecologen, andere zorgverleners, studenten, beleidsmedewerkers en andere professionals die betrokken zijn bij de Nederlandse geboortezorg.

Ontbreekt er werk van uw collega’s? Zij kunnen hun contactgegevens naar jaarindex@kennispoort-verloskunde.nl zodat wij hen toe kunnen voegen aan de mailinglist t.b.v. de oproep voor het aanleveren van nieuwe projecten voor de Jaarindex 2017.