De afgelopen maanden heeft een team van ontwerpers, programmeurs en redacteuren gebouwd aan de nieuwe website voor Kennispoort Verloskunde. Doel is  om de grote hoeveelheid informatie in onze omvangrijke on-line bibliotheek intelligenter te ontsluiten, te verbinden en aantrekkelijker te presenteren. We noemen een paar opvallende punten:

  • Een paar duizend publicaties is inmiddels van trefwoorden voorzien, waardoor we u nu automatisch ‘Gerelateerde publicaties’ kunnen presenteren
  • Nederlandse auteurs krijgen een profiel (incl. link naar PubMed), waardoor we een overzicht kunnen geven van alle artikelen en onderzoeken van die auteur.
  • Overzicht van meestgelezen artikelen op de site
  • Makkelijker overzicht van cursussen en congressen
  • Er is nu ook een fraaie mobiele versie van de website: Het afgelopen jaar bezocht 36% van de bezoekers ons per tablet of telefoon. Een jaar daarvoor was dat nog maar 28% en het jaar daarvoor 16%. En dat terwijl onze site eigenlijk niet goed geschikt was voor kleine schermen. Maar nu dus wel.
  • Wat blijft is dat de downloads alleen beschikbaar zijn voor de 3.482 geregistreerde collega-zorgverleners/onderzoekers/beleidsmakers/studenten. Wij houden van alle aanmeldingen bij of de mensen wel echt werkzaam zijn in de geboortezorg.

Probeert u het zelf maar uit. En vergeet niet uw profiel te bekijken en bij te werken, door op uw naam te klikken. Zo zijn u en uw mogelijke publicaties goed vindbaar voor collega’s op  Kennispoort Verloskunde.

Meld uw ervaringen

Het ombouwen van een site van deze omvang en complexiteit is een enorme klus, waarbij ongetwijfeld niet alle details vanaf dag 1 in orde zijn. U kunt ons helpen door melding te maken van fouten of onvolledigheden: Mail ze daarom naar ons webteam