Ter gelegenheid van de inauguratie van Marianne Nieuwenhuijze als lector Midwifery biedt de Academie Verloskunde Maastricht een gratis MOOC aan over enkele onderwerpen uit de verloskunde.

In deze gratis online cursus informeren onderzoekers uit het lectoraat Midwifery Science u over een aantal belangrijke verloskundige thema’s waar het lectoraat onderzoek naar doet, namelijk gezondheidsbevordering, fysiologische verloskunde en cliëntparticipatie.

Via korte kennisclips ontvangt u informatie over de thema’s en onderzoeksresultaten in de Nederlandse populatie. Ook kunt u in forumdiscussies met de onderzoekers en medecursisten van gedachten wisselen over wat dit betekent voor uw dagelijkse praktijk. Deze cursus is KNOV geaccrediteerd.

De cursus start op 4 april en loopt nog tot en met 23 mei 2016. Nagenoeg elke twee weken start een nieuw thema waarin wekelijks nieuwe lessen beschikbaar komen. De studiebelasting is 1 à 2 uur per week. U bepaalt zelf wanneer u met de lesstof aan de slag gaat. Ook als u weinig tijd hebt om u verder te verdiepen, kunt u een voldoende betekenisvolle leerervaring hebben. De lessen bestaan uit korte introductieteksten, kennisclips, korte video’s, quizjes en forumdiscussies.

Alle zorgverleners, docenten en studenten in de verloskunde zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze MOOC.  Wilt u meer weten over deze cursus of wilt u zich gratis aanmelden? Dan kunt u meer informatie vinden op: https://openeducation.blackboard.com/zuyd .