Zwangeren die meer willen weten over zwanger zijn en de bevalling kunnen voortaan online ook terecht op de website www.childbirthnetwork.nl

Op deze site zijn ervaringen gebundeld op basis van 44 interviews met vrouwen die zwanger waren of minder dan een jaar geleden zijn bevallen. Deze vrouwen vertellen onder andere over de wens om zwanger te worden, de lichamelijke veranderingen in de zwangerschap, de keuzemomenten die er zijn, het verloop van de bevalling en de eerste periode daarna.

Door middel van de video-, audio- en tekstfragmenten uit de interviews, geeft de site antwoord op veelgestelde vragen rondom zwangerschap en geboorte, en wat daar allemaal bij kan komen kijken.

Deze interviews vormen de module Zwangerschap en Geboorte en is bedoeld voor zwangeren en hun omgeving, en is ook bruikbaar in de (bij)scholing van (aanstaande) zorgverleners.

Childbirth Network en de Stichting PratenOverGezondheid zijn de initiatiefnemers van de module. Doel was om online een plek te creëren waar ervaringsverhalen samenkomen met betrouwbare informatie.

Meer weten over de interviews en achtergrond? Voor meer informatie kunt u contact opnemen met cbn@vumc.nl of c.verhoeven@amsterdamumc.nl