Op maandag 4 april start een gratis Open Online Course voor verloskundigen. Inschrijven kan via https://openeducation.blackboard.com/zuyd.

Deze Open Online Course wordt aangeboden ter gelegenheid van de inauguratie van Marianne Nieuwenhuijze als lector Midwifery Science aan de Academie Verloskunde Maastricht.

In deze cursus wordt u geïnformeerd over een aantal belangrijke verloskundige thema’s waarnaar het lectoraat onderzoek doet, namelijk gezondheidsbevordering, fysiologische verloskunde en cliëntparticipatie.

U wordt via korte kennisclips geïnformeerd over de thema’s en de onderzoeksresultaten over de Nederlandse populatie. Ook kunt u in forumdiscussies met de onderzoekers en medecursisten van gedachten wisselen over wat dit betekent voor uw dagelijkse praktijk. Deze cursus is KNOV geaccrediteerd.

De cursus start op 4 april en loopt tot en met 23 mei 2016. Nagenoeg elke twee weken start een nieuw thema waarin wekelijks nieuwe lessen beschikbaar komen. De studiebelasting is 1 à 2 uur per week. U bepaalt zelf wanneer u met de lesstof aan de slag gaat. Ook als u weinig tijd hebt om u verder te verdiepen, kunt u een voldoende betekenisvolle leerervaring hebben. De lessen bestaan uit korte introductieteksten, kennisclips, korte video’s, quizjes en forumdiscussies.

Academie verloskunde Maastricht