Alle ruim 2.500 geregisteerde gebruikers van Kennispoort Verloskunde hebben sinds 10 december gratis toegang tot MIDIRS.

Alle ruim 2.500 geregisteerde gebruikers van Kennispoort Verloskunde hebben sinds 10 december gratis toegang tot MIDIRS. Wie het lastig vindt om een zoekvraag op te stellen in deze database, raden we aan om de nieuwe ‘Online Tutorials’ te bekijken op de site van MIDIRS/ OvidSP. Deze heldere instructiefilmpjes zijn te vinden bij het onderdeel ‘Support & Training’. Stap voor stap worden de mogelijkheden uitgelegd van een eenvoudige search, een uitgebreide search, etc.
Inloggen op de site van MIIDIRS is voor Kennispoort-gebruikers heel eenvoudig: Eerst logt u in op de site van Kennispoort Verloskunde. Zodra dit is gebeurd, verschijnt links onderaan de homepage het logo van MIDIRS. U hoeft het alleen maar aan te klikken en u wordt automatisch ingelogd. De gratis toegang tot MIDIRS moet duidelijk nog ontdekt worden door de bezoekers van Kennispoort: in januari werden 128 searches uitgevoerd via de login op Kennispoort Verloskunde. In februari steeg het aantal tot 211. Dat steekt wat schril af tegen de circa 18.000 bezoekers en 248.000 hits op de website van Kennispoort Verloskunde in dezelfde periode.