Eerder onderzoek had aangetoond dat vrouwen, tegen het einde van de zwangerschap en rond de bevalling, zich zelden nog zwaar fysiek inspannen en dat hun seksuele activiteit op een laag pitje staat.

Fox NS, Gelber E, Chasen ST.
Physical and sexual activity during pregancy and near delivery.

Journal of Women’s Health 2008, Nov, 17(9) 1431-5
Te bekijken via Lieberton online

Eerder onderzoek had aangetoond dat vrouwen, tegen het einde van de zwangerschap en rond de bevalling, zich zelden nog zwaar fysiek inspannen en dat hun seksuele activiteit op een laag pitje staat. Maar klopt dat wel? Fox et al vroegen dit aan 425 Amerikaanse primi’s. De vrouwen werden bevraagd over zware fysieke inspanning en seks gedurende de laatste twee weken voor de bevalling en de laatste twee dagen voor de bevalling.

In het derde trimester bleek 60% nog aan work outs te doen en 62% nog aan seks. In de laatste twee weken voor de bevalling waren deze percentages nog respectievelijk 49% en 40% en twee dagen voor de bevalling 33% en 17%. Fox et al concluderen dan ook dat in hun populatie fysieke en seksuele activiteiten normaler zijn dan tot nog toe aangenomen, zelfs tot twee dagen voor de bevalling.