Op 26 januari 2023 organiseert het NIPT Consortium in samenwerking met de Regionale Centra voor Prenatale Screening het TRIDENT eindsymposium ‘De (toe)komst van NIPT in Nederland’.

Implementatie NIPT onderzocht

De NIPT (Niet Invasieve Prenatale Test) wordt in Nederland alleen aangeboden in het kader van twee wetenschappelijke TRIDENT studies. Deze onderzoeken de implementatie van de NIPT in de Nederlandse prenatale screening. De studies richten zich op zowel implementatieaspecten als ook op het perspectief van de zwangere vrouw en haar partner. Doel van de TRIDENT studies is nagaan hoe we in Nederland de NIPT zo goed mogelijk kunnen aanbieden.

Verschillende aspecten aan bod

Verschillende aspecten van de studies komen op het eindsymposium aan bod: de technische kant, counseling, implementatie en het perspectief van de zwangeren. Het symposium is voor verloskundigen, gynaecologen, klinisch genetici, laboratoriumspecialisten, counselors, beleidsmakers, onderzoekers en andere geïnteresseerden in NIPT en TRIDENT. U kunt zich aanmelden via http://www.niptconsortium.nl/eindsymposium.