Voor de vijfde keer werden op 19 november jl. de prijzen uitgereikt voor de beste afstudeerscripties van de Nederlandse verloskunde academies van 2010, te weten Amsterdam, Groningen, Maastricht en Rotterdam.

Voor de vijfde keer werden op 19 november jl. de prijzen uitgereikt voor de beste afstudeerscripties van de Nederlandse verloskunde academies van 2010, te weten Amsterdam, Groningen, Maastricht en Rotterdam.

De eerste prijs van de vakjury was voor de Amsterdamse studenten Ellen Plaschek, Ellen de Vries, Tamana Zamani en Karla van Vliet met ‘Gaat u maar liggen’. De Scriptieprijzen Verloskunde zijn de prijzen voor de beste afstudeerscripties van de Nederlandse verloskunde academies van 2010, te weten Amsterdam, Groningen, Maastricht en Rotterdam. De prijs is ontstaan op initiatief van het Tijdschrift voor Verloskundigen van de KNOV en Kennispoort Verloskunde van de SOV, Samenwerkende Opleidingen Verloskunde.

De jury bestond uit:

  • Suze Jans, als verloskundig onderzoeker verbonden aan het EMGO en VUmc,lid van de redactie van Tijdschrift voor Verloskundigen en voorzitter van deze jury;
  • Relinde van der Stouwe, eerstelijns verloskundige en medisch antropoloog, lid van de redactie van Tijdschrift voor Verloskundigen;
  • Corine Verhoeven, als klinisch verloskundige verbonden aan het Maxíma Medisch Centrum en verloskundig onderzoeker binnen het verloskundig consortium;
  • Birgit van der Goes, verloskundig onderzoeker en implementatiemedewerker perinatale audit in de regio Noord Holland;
    • Adja Waelput, verloskundig onderzoeker en coördinator perinatale audit;
  • Ine van Veldhoven, eerstelijns verloskundige en winnaar van de scriptieprijs 2009
  • Wil van Veen, hoofdredacteur van Tijdschrift voor Verloskundigen, issecretaris van de jury.

Ook dit jaar heeft de jury met zeer veel interesse de inzendingen bestudeerd en besproken.
Hierna de titels van de inzendingen:

Op de eerste plaats zijn geëindigd Ellen Plaschek, Ellen de Vries, Tamana Zamani en Karla van Vliet met «Gaat u maar liggen». De beide Ellen’s, Tamana en Karla zijn afkomstig van de Verloskunde Academie Amsterdam.

Op de tweede plaats zijn geëindigd Marjolein Houben en Marieke Jurrius-van Meegen met «Tijd voor vitamine D». Marjolein en Marieke zijn van de Verloskunde Academie Rotterdam.

Lees hier het uitgebreide juryrapport.

De Publieksprijs werd dit jaar uitgereikt door Linda Rentes, vicevoorzitter van de KNOV. De winnaars van deze prijs veroverde maar liefst 283 stemmen op een totaal van 730 stemmen. Dat betekent dat zij bijna 40 % (38,76% precies) van de uitgebrachte stemmen binnenhaalden. Dat verdient dan ook duidelijk de Publieksprijs Kennispoort-TvV 2010. De prijs, bestaande uit een oorkonde, bloemen en € 250,– is dit jaar gewonnen door “Oeps, mama groeit” vanuit de Verloskunde Academie Maastricht door de auteurs: Wanda Bothof, Charlotte Claessen en Nicky Maassen.