Op donderdag 14 oktober jl stond de inauguratie van Prof.dr. Marianne Nieuwenhuijze tot bijzonder hoogleraar Midwifery/Fysiologische verloskunde bij Universiteit Maastricht op het programma. Deze bijeenkomst was het moment om Ank de Jonge, Marianne Nieuwenhuijze, Corine Verhoeven en Yvonne Kuipers gezamenlijk vast te leggen.

 

Inauguratie van prof.dr. Marianne Nieuwenhuijze op 14 Oktober 2021 (Jonathan Vos Photography)

Van links naar rechts:

Prof. dr. Ank de Jonge is de eerste hoogleraar Verloskundige Wetenschap (Midwifery Science) aan het Amsterdam UMC. Zij werd per 1 december 2019 benoemd.

Prof.dr. Marianne Nieuwenhuijze is benoemd tot bijzonder hoogleraar Midwifery/Fysiologische verloskunde bij Universiteit Maastricht. Het lectoraat Midwifery Science van de AVM bestaat sinds 2007 en staat onder wetenschappelijke leiding van Nieuwenhuijze.

Prof. dr. Corine Verhoeven is per 1 januari 2020 aangesteld als Professor in Midwifery aan de University of Nottingham (Groot-Brittannië). Binnen haar aanstelling heeft zij als doel om over de grenzen heen te kijken en om internationaal kennis te delen.

Prof. dr. Yvonne (Fontein) Kuipers start in november 2021 als Professor of Midwifery bij Edinburgh Napier University. Kuipers combineert haar aanstelling in Schotland met haar positie als Professor Vroedkunde aan de Universiteit van Antwerpen (faculteit geneeskunde en gezondheidswetenschappen) waar ze in 2019 is gestart.