Het standaard aanbieden van twee echo’s in de laatste drie maanden van de zwangerschap leidt niet tot betere gezondheidsuitkomsten voor de baby. Dit is het resultaat van de IRIS-studie, gepubliceerd in het British Medical Journal.

Welke antwoorden zijn nog meer gevonden in dit onderzoek en hoe kunnen verloskundigen en gynaecologen deze resultaten duiden? Wat betekent dit voor de begeleiding van zwangere vrouwen?

Het webinar over dit onderwerp staat in de agenda voor donderdagavond 12 december om 20.30 uur!

Wat leren we van de IRIS-studie?

In het eerste deel van dit webinar delen dr. Ank de Jonge verloskundige-onderzoeker bij het AMC en projectleider van de IRIS-studie en professor dr Arie Franx, perinatoloog, hoogleraar obstetrie en supervisor van de IRIS studie de belangrijkste bevindingen van het onderzoek.

Speciaal voor dit webinar  komt het onderzoeksteam naar de studio zodat u live uw vragen kunt stellen middels de chatfunctie. Onderzoekers die tijdens het onderzoek veel werk hebben verzet, zitten achter de schermen voor u klaar.

Wat betekent dit voor de praktijk?

In het tweede deel van dit webinar volgt een discussie – onder leiding van gespreksleider Jolijn Betlem – over wat deze resultaten betekenen voor de praktijk.

Twee verloskundigen gaan in gesprek met Ank de Jonge en Arie Franx over vraagstukken rondom de implementatie.  De namen van deze panelleden worden bekend gemaakt na het zomerreces!

Wij nodigen u, als professioneel zorgverlener bij zwangerschap en geboorte, hiervoor graag uit. Inloggen kan overal met een computer, tablet of smartphone en via de chatfunctie kunt u vragen stellen. Accreditatie wordt aangevraagd.

Aanmelden (geen kosten aan verbonden) kan via deze link:

https://www.onlineseminar.nl/kpverloskunde/webinar/27339/standaard-echoscopisch-onderzoek-in-het-derde-trimester-wat-zijn-voor–en-nadelen/#watch-player

Presentator en gespreksleider Jolijn Betlem ontvangt u namens Kennispoort Verloskunde graag online! De oorspronkelijke uitzenddatum van 23 september 2019 gaat niet door maar wordt later in het najaar van 2019.

 

Jolijn
Betlem
Ank de Jonge Arie Franx