Heeft u het webinar over de onderzoeksresultaten van de oudere zwangere, afwachten of inleiden voor de à terme datum gemist?

Terugkijken kan via de link onderaan dit bericht.

Onderzoeker en verloskundige Anna Seijmonsbergen (VUmc), gynaecoloog Michelle Westerhuis (Catharina Ziekenhuis Eindhoven) en eerstelijns verloskundige Sophie Tabouret (Verloskundecentrum Nova, Amsterdam) zijn met elkaar in gesprek gegaan over dit vraagstuk onder leiding van presentator en gespreksleider Jolijn Betlem.

Besproken vraagstukken zijn: Hoe willen verloskundigen en gynaecologen in Nederland zwangere veertigers begeleiden die de à terme datum naderen? In Nederland lijkt de neiging te bestaan om vrouwen vanaf veertig jaar vaker en vroeger in te leiden. Hoe groot is het risico op foetale sterfte na de à terme datum voor de oudere zwangeren? Klopt het beeld dat het risico exponentieel veel groter wordt? En is inleiden van de baring een goede manier om het risico op zeer ernstige uitkomsten te voorkomen?

Overzicht literatuur

De redactie van Kennispoort Verloskunde heeft ter voorbereiding van dit webinar een overzicht van studies gemaakt voor dit onderwerp. Download het overzicht hier: KP Verloskunde overzicht studies webinar 21 mei 2019

Terugkijken kan via deze link:

https://www.onlineseminar.nl/kpverloskunde/webinar/0e192701-ade3-4416-942c-b270ac59ddba/de-oudere-zwangere-afwachten-of-inleiden-voor-de-a-terme-datum/#watch-player

 

Jolijn
Betlem
Anna Seijmonsbergen Michelle Westerhuis Sophie Tabouret