Georganiseerd door

Workshop – Samen keuzes maken en besluiten

Hoe neem je gezamenlijke besluiten, waar iedereen zich in kan vinden en wat doe je als je het echt niet eens bent met elkaar? Meerdere kapiteins op één schip en nog medewerkers die je ook moet meenemen in de besluitvorming. Hoe kan het dan sommige besluiten eindeloos blijven liggen en hoe zorg je dat als een besluit eenmaal is genomen, je hier ook echt iets mee kunt doen, van kunt leren en reflecteren?

Tijdens deze dag behandelen we het proces van kiezen en beslissen; wat het vraagt van een groep. Hoe neem je besluiten in een wereld van autonome zorgprofessionals die soms ook een tikje eigenwijs zijn en gewoon hun eigen gang gaan? We kijken op een speels manier hoe ‘Sociocratische besluitvorming’ werkt. Je gaat naar huis vol met nieuwe, direct toepasbare inzichten en praktische handvatten om dit toe te passen in jouw team of praktijk.

Praktische zaken

De workshop Samen keuzes maken en besluiten nemen is onderdeel van het Dockwerkprogramma ‘Professionele en Persoonlijke Groei (zie de hoofdpagina voor de andere thema’s). Je kunt meedoen aan 1 losse workshop, je kunt ook lid worden van het GO-Netwerk, dan betaal je 1 bedrag en mag je meedoen aan alle workshops die er zijn. HIER lees meer informatie hoe dit werkt.