Congres 19 januari 2018

Kennispoort congres, 19 januari 2018

(R)EVOLUTIE IN DE NEDERLANDSE GEBOORTEZORG?
Technologische, ethische en maatschappelijke vragen in de geboortezorg

Online bankieren, een reis boeken via je telefoon en je bloeddruk monitoren via een app. Digitalisering is doorgedrongen in bijna alle aspecten van het dagelijks leven en heeft invloed op de Nederlandse geboortezorg. Digitalisering geeft cliënten meer autonomie (denk aan toegang tot informatie over gezondheid en zwangerschap) en tegelijkertijd legt het ook druk op de relatie omdat de verhouding tussen cliënt en zorgverlener aan het schuiven is.

Hoe evolueert de Nederlandse geboortezorg zich? Welke ethische, technologische en maatschappelijke vraagstukken dienen zich nu en in de toekomst aan rondom zwangerschap en de geboorte? Hoe worden die vraagstukken concreet opgepakt in onderzoek? Wat win je en wat verlies je als zorgverlener en als zwangere vrouw?

Op vrijdag 19 januari 2018 trekt Kennispoort Verloskunde alle registers open op het grote verloskundige onderzoekscongres. Het is dé gelegenheid om 1 dag kennis te nemen van de nieuwste wetenschappelijke inzichten en in debat te gaan over ontwikkelingen waarmee je te maken krijgt in de verloskundige zorgketen.

Drie keynotesprekers delen hun technologische, ethische en maatschappelijk perspectief op de (r)evolutie in de Nederlandse geboortezorg. Daarnaast zijn er twee ronden parallelsessies met talloze presentaties en drie workshops. Nieuw deze editie is het (R)evolutie debat waarbij verschillende zorgverleners en zorgaanbieders met elkaar – en met de deelnemers in de zaal – het debat aangaan.

Ochtendronde parallelsessies & Middagronde parallelsessies

Waar?  DeFabrique in Utrecht
Programma van 09.30 tot 16.30 uur

De kosten voor deelname aan het congres bedragen € 195,- voor reguliere deelnemers en € 75,- voor studenten.

Het congres is geaccrediteerd door de KNOV (5,5 punten), de NVOG (5 punten) en door ABC 1 (5 punten). Wij geven uw aanwezigheid automatisch door na het congres, zodat uw punten ook daadwerkelijk worden bijgeschreven.